De optometrist

beeld-0

De Optometrist Judith Haring is op 21 jarige leeftijd met haar werk begonnen als gediplomeerd opticien. Ze heeft zich door verdere studie gespecialiseerd als gediplomeerd contactlensspecialist. Al  ruim 25 jaar is zij werkzaam als contactlensspecialist en sinds 1999 als HBO- Optometrist werkzaam in het Contactlenscentrum-WFG. De eerste jaren heeft zij onder de paraplu van de oogartsen gewerkt. Na enkele jaren heeft zij de praktijk van de oogartsen overgenomen om die als zelfstandige voort te zetten.

Ons geheim zit in een persoonlijke benadering, een nauwe samenwerking met de oogartsen van het Westfries Gasthuis in het bijzonder met de hoornvliesspecialistes Dr Rijneveld, Dr.Wolff . U krijgt tijdens uw controle-afspraak of bij een aanmeting van contactlenzen  een uitgebreid onderzoek door een professioneel HBO- gediplomeerde optometrist,Hieruit krijgt u een onafhankelijk aanpasadvies  wat is afgestemd op uw dagelijkse leefomstandigheden, oogconditie en persoonlijke wensen.

Leveranciers komen regelmatig met nieuwe producten bij het Contactlenscentrum-WFG om ze daar te laten testen. Zo krijgt de optometriste al heel vroeg kennis van nieuwe ontwikkelingen op contactlensgebied, waardoor zij kan werken met de nieuwste producten.

Een HBO- opgeleide Optometrist houdt zich bezig met het opmeten van de ogen en het screenen van de ogen op “pluis” en “niet pluis”. Als HBO- optometrist ben je in staat om een oogaandoening of -ziekte te constateren en te diagnosticeren. Zo kunnen wij screenen op hoge oogdruk, glaucoom, diabetes, macula degeneratie, keratoconus en andere hoornvliesaandoeningen. Daar waar nodig kan direct worden doorverwezen via de huisarts naar een oogarts of andere specialist voor medische behandeling en/of begeleiding. Bij Contactlenscentrum-WFG bestaat de mogelijkheid om foto’s te maken van het oog, zowel van de voorkant: het hoornvlies, as de binnenkant: het netvlies. Dat maakt het controleren op veranderingen zeer naukeurig.

Nieuwsgierig geworden?