De optometrist

beeld-0

De Optometrist Judith Haring is op 21 jarige leeftijd met haar werk begonnen als gediplomeerd opticien. Ze heeft zich door verdere studie gespecialiseerd als gediplomeerd contactlens-specialist. Al  ruim 25 jaar is zij werkzaam als contactlens-specialist en sinds 1999 als HBO- Optometrist werkzaam in het Contactlenscentrum-WFG. De eerste jaren heeft zij onder de paraplu van de oogartsen gewerkt. Na enkele jaren heeft zij de praktijk van de oogartsen overgenomen om die als zelfstandige voort te zetten.

Ons geheim zit in een persoonlijke benadering, een nauwe samenwerking met de oogartsen van het Westfries Gasthuis in het bijzonder met de hoornvliesspecialiste  Dr. Wolff . Tijdens uw controle-afspraak of bij een aan-meting  beginnen we eerst met een uitgebreide anamnese; hierbij vragen wij u o.a. naar uw wensen, oog-conditie en dagelijkse bezigheden.  Daarna volgt  een uitgebreid onderzoek van uw ogen door een professioneel HBO- gediplomeerde optometrist. Tot slot krijgt u een onafhankelijk aanpasadvies, wat is afgestemd op uw dagelijkse leefomstandigheden, oog-conditie en persoonlijke wensen.

Contactlenscentrum-WFG test regelmatig nieuwe producten voor leveranciers. Zo krijgt de Optometriste al heel vroeg kennis van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen. Ook bied het de mogelijkheid altijd met de nieuwste producten te werken.

Wat doet een HBO Optometrist?

Een HBO- opgeleide Optometrist houdt zich bezig met het opmeten van de ogen. Bij een onderzoek  worden de ogen  op “pluis” en “niet pluis” beoordeeld. Als HBO- optometrist ben je in staat om een oogaandoening of -ziekte te constateren en te diagnosticeren.

Zo kunnen wij screenen op hoge oogdruk, glaucoom, diabetes, macula degeneratie, keratoconus en andere hoornvlies-aandoeningen. Als we iets  vinden wat niet “pluis” is, kan direct worden doorverwezen, via de huisarts, naar een oogarts of andere specialist voor medische behandeling en/of begeleiding.

Bij Contactlenscentrum-WFG bestaat de mogelijkheid om foto’s te maken van het oog. Wij maken dan foto’s van  zowel van de voorkant: het hoornvlies, als de binnenkant: het netvlies. Dat maakt het controleren op veranderingen zeer nauwkeurig.

Nieuwsgierig geworden?