Vloeistoffen voor uw contactlenzen

SAMSUNG DIGITAL CAMERAEr komen steeds geavanceerdere lenzen op de markt. Met deze nieuwe ontwikkelingen in lenzen, wordt steeds belangrijker een goede vloeistof te gebruiken. De vloeistoffen voor uw contactlenzen moeten passen  bij de contactlenzen die gedragen worden en bij uw oog.

 

We werken steeds meer met een pc in airco-ruimtes. Hierdoor ontstaat dan ook regelmatig een droog gevoel in de ogen. Een goed passende vloeistof bij uw ogen en dagelijkse omstandigheden, kan bijdragen aan een minder droog gevoel in uw ogen.

 

De traanfilm, waarin de lens drijft, bestaat niet alleen uit vocht. Het bevat ook eiwitten (bijv. ons afweersysteem tegen ziektekiemen) en vetten ( om verdamping van de tranen tegen te gaan). Deze stofjes kunnen op en in elk lensmateriaal gaan zitten, waardoor aanslag in en op de lenzen ontstaat. Een goed bijpassende vloeistof gaat dit tegen. De lenzen blijven schoner, beter zuurstof doorlaatbaar, en geven daardoor een beter draagcomfort.

 

Wij adviseren altijd om een aparte reinigingsvloeistof te gebruiken en een aparte bewaar- en inzetvloeistof. Er is vloeistof die een zeepachtige reiniging heeft om goed de vetten te verwijderen. En er is vloeistof die een licht polijstende werking heeft, om zo de eiwitten te verwijderen. Verder heeft elke bewaar- en inzetvloeistof zijn werking op het oog en de tranen. Sommige zijn wat viskeuzer voor de drogere ogen. En sommige wat dunner wat beter past bij vettige tranen. Ook zijn er vloeistoffen die extra Hyaloronzuur hebben, om droge ogen te voorkomen.

 

De nieuwe generatie vloeistoffen van de bekende A-merken zoals Bausch& Lomb, Alcon, Menicare en Ote voldoen zeer goed aan de huidige maatstaf van reiniging en desinfectie.
Tijdens het aanmeten van uw lenzen of de controle ervan bij de Optometrist, krijgt u advies over de vloeistof die het best past bij uw lenzen en uw ogen, om het draagcomfort van uw lenzen optimaal te maken.

 

Nieuwsgierig geworden?