Over Contactlenscentrum WFG

Het aanmeten en controleren van contactlenzen blijft specialistenwerk. Wil je lenzen dragen op lange termijn, dan is een gedegen onderzoek en regelmatige controle van de ogen en contactlenzen een must. Hiermee voorkom je dat je ogen sneller achteruitgaan en zorg je dat je lenzen tussentijds aangepast kunnen worden op een nieuwe situatie. Je wordt automatisch opgeroepen voor je reguliere oogcontroles om goede oogzorg te waarborgen.

Veel mensen werken tegenwoordig langdurig met een computer. Een veel voorkomende klacht die dan kan ontstaan is een droog gevoel in de ogen. Dat is vaak op te lossen met een aanpassing in het materiaal van je contactlens of het optimaliseren van draagcomfort met een goed bijpassende lesvloeistof. Met een uitgebreid onderzoek naar jouw oog-conditie en persoonlijke omstandigheden kan een goed advies gegeven worden. Je kunt dan je contactlenzen comfortabel en veilig dragen.

Naast het aanmeten van contactlenzen, medische contactlenzen en myopie-controle , (bijziendheid tegen gaan) bij kinderen, doen wij onderzoek en geven advies over droge ogen.

Tevens hebben wij spreekuur voor optometrisch onderzoek waar een ieder met een zorgvraag over ogen terecht kan. Wij doen dan onderzoek naar Glaucoom, Maculadegeneratie, Diabetische Retinopatie, hoornvliesafwijkingen e.d. De optometrist maakt foto’s van het netvlies met de funduscamera en OCT- scan. Dat geeft de mogelijkheid om in de toekomst de gezondheid van het oog goed te vervolgen en te kijken of er veranderingen optreden. Onderzoek van het hoornvlies gedaan met de spleetlamp en topograaf waarbij foto’s gemaakt kunnen worden.

Ook kunt u bij ons terecht voor een CBR keuring.

Fotografie van het oog Contactlenscentrum WFG

”Quote”

Het team