Header aanmeten contactlenzen Contactlenscentrum WFG

Aanmeten contactlenzen

Het aanmeten en controleren van contactlenzen is en blijft specialistenwerk. Wil je lenzen dragen op lange termijn, dan is een gedegen onderzoek en regelmatige controle van de ogen en contactlenzen een must. Hiermee voorkom je dat je ogen sneller achteruitgaan en zorg je dat je lenzen tussentijds aangepast kunnen worden op een nieuwe situatie. Veel mensen werken tegenwoordig langdurig met een computer, waardoor snel droge ogen kunnen ontstaan. Met een uitgebreid optometrisch onderzoek naar jouw oog-conditie en persoonlijke omstandigheden, kan een goed advies gegeven worden en contactlenzen comfortabel en veilig gedragen worden.

Welke onderzoeken doen wij bij het aanmeten van contactlenzen?

Als je komt voor het aanmeten van contactlenzen, dan start de optometrist met een anamnese. Hierbij wordt gevraagd naar jouw wensen, gezondheid, hobby’s, sport en dagelijkse bezigheden. Om te kijken welke contactlens het beste past bij jouw ogen en leefomstandigheden wordt gekeken naar de gezondheid van je ogen. De optometrist test de kwaliteit van de traan laag, meet de sterkte van je ogen, maakt foto’s en beoordeelt de gezondheid van je ogen als uitgangspunt en controle voor latere check-ups. Ook beoordeelt de optometrist de vorm van de ogen met een topografie, omdat daarmee de lens zo optimaal mogelijk qua pasvorm gemaakt kan worden.

Advies en dan?

Alle meetwaarden bespreekt de optometrist met jou en daaruit vloeit een open een eerlijk advies over welke lens en bijpassende vloeistof het beste is. Als je geschikt bent voor het dragen van lenzen, dan kun je starten met een proefperiode. Dit geeft de mogelijkheid verschillende lenzen uit te testen om tot een optimaal resultaat te komen. Uiteraard volgt voordat je start met het dragen van de contactlenzen een uitgebreide instructie over het gebruik van contactlenzen en alle daarbij behorende “spelregels”, de zogenaamde “do’s en dont’s en oefen je het in- en uitzetten van jouw contactlenzen.

Bij het aanmeten van contactlenzen worden het optometrisch onderzoek en de instructie in rekening gebracht.

 

 

Topografie oog Contactlenscentrum WFG
Aanbrengen contactlens Contactlenscentrum WFG
Uithalen contactlens Contactlenscentrum WFG