Header aanmeten contactlenzen Contactlenscentrum WFG

Aanmeten contactlenzen

Het aanmeten en controleren van contactlenzen is en blijft specialistenwerk. Wil je lenzen dragen op lange termijn, dan is een gedegen onderzoek en regelmatige controle van de ogen en contactlenzen een must. Hiermee voorkom je dat je ogen sneller achteruitgaan en zorg je dat je lenzen tussentijds aangepast kunnen worden op een nieuwe situatie. Veel mensen werken tegenwoordig langdurig met een computer, waardoor snel droge ogen kunnen ontstaan. Met een uitgebreid optometrisch onderzoek naar jouw oog-conditie en persoonlijke omstandigheden, kan een goed advies gegeven worden en contactlenzen comfortabel en veilig gedragen worden.

Welke onderzoeken doen wij bij het aanmeten van contactlenzen?

Als je komt voor het aanmeten van contactlenzen, dan start de optometrist met een anamnese. Hierbij wordt gevraagd naar jouw wensen, gezondheid, hobby’s, sport en dagelijkse bezigheden. Om te kijken welke contactlens het beste past bij jouw ogen en leefomstandigheden wordt gekeken naar de gezondheid van je ogen. De optometrist test de kwaliteit van de traan laag, meet de sterkte van je ogen, maakt foto’s en beoordeelt de gezondheid van je ogen als uitgangspunt en controle voor latere check-ups. Ook beoordeelt de optometrist de vorm van de ogen met een topografie, omdat daarmee de lens zo optimaal mogelijk qua pasvorm gemaakt kan worden.

Advies en dan?

Alle meetwaarden bespreekt de optometrist met jou en daaruit vloeit een open een eerlijk advies over welke lens en bijpassende vloeistof het beste is. Als je geschikt bent voor het dragen van lenzen, dan kun je starten met een proefperiode. Dit geeft de mogelijkheid verschillende lenzen uit te testen om tot een optimaal resultaat te komen. Uiteraard volgt voordat je start met het dragen van de contactlenzen een uitgebreide instructie over het gebruik van contactlenzen en alle daarbij behorende “spelregels”, de zogenaamde “do’s en dont’s en oefen je het in- en uitzetten van jouw contactlenzen.

Uiteraard beslis je samen met de optometrist in de bespreking van de onderzoeken of het een harde vormstabiele lens wordt, of een zachte maand- 2 weeks- of 1-dagslens. De kosten van de contactlenzen komen ook aan bod in dit gesprek. Pas na het onderzoek en advies gesprek komen jouw wensen en ons advies samen en weten welke lenzen de voorkeur hebben. Dan kunnen we ook exact het kostenplaatje blootgeven.

Bij het aanmeten van contactlenzen worden het optometrisch onderzoek en de instructie in rekening gebracht. Het onderzoek neemt doorgaans een half uur in beslag en de instructie 45 minuten. Wij streven ernaar om de wachttijden kort en binnen een week te houden.

De kosten van het optometrisch onderzoek  voor de aanmeting van contactlenzen inclusief de instructie, proeflenzen en  nacontrole bedragen € 57,50

 

 

Topografie oog Contactlenscentrum WFG
Aanbrengen contactlens Contactlenscentrum WFG
Uithalen contactlens Contactlenscentrum WFG