Contactlenscentrum-WFG viert 4e lustrum in februari 2024

Teamfoto contactlenscentrum WFG
Teamfoto contactlenscentrum WFG

Contactlenscentrum-WFG is inmiddels een begrip geworden in Hoorn en omstreken daar waar het gaat over het aanmeten van contactlenzen en het doen van oogonderzoek.

Februari is feestmaand bij Contactlenscentrum -WFG vanwege het 20 jarige bestaan.

Judith  Haring trok 20 jaar geleden de stoute schoenen aan en nam de contactlenspraktijk, waar zij al 4 jaar in werkzaam was, over van de oogartsen. Als zelfstandige heeft zij, samen met Roos en Annemieke de praktijk uitgebouwd tot was het nu is: een zelfstandig centrum  voor contactlenzen en optometrie met nauwe samenwerking met de oogheelkunde.

Judith is ooit haar carrière begonnen als opticien en heeft zich verder gespecialiseerd in contactlenzen en optometrie. In het jaar 2000 is zij als gedetacheerde HBO Optometrist, onder de paraplu van destijds opticien Ruttenberg, mee gaan draaien in de contactlenspraktijk van de oogartsen. Dat was nog in het toenmalige Streekziekenhuis in Hoorn en later het Westfries Gasthuis.  Daar is een start gemaakt in de specialisatie van het aanmeten van contactlenzen op medische indicatie. Hierbij moet je denken aan mensen met een oogtrauma, hoornvlies afwijkingen als onregelmatig astigmatisme, keratoconus en bij hoornvliestransplantaties. Medische lenzen worden ook ingezet bij dubbelzien, oogbeschadigingen en na oogoperaties.

 Bij Contactlenscentrum WFG controleren en meten wij alle soorten contactlenzen aan, maar ook medische lenzen als Rose K, scleralenzen, irisprintlenzen. Naast deze normale en medische lenzen, behandelen wij kinderen om bijziendheid tegen te gaan met speciale contactlenzen en geven hierover voorlichting.

“Een job die, zeker bij de medische contactlenzen, veel voldoening en plezier geeft. Immers kun je het zicht terug geven aan iemand die zonder deze speciale contactlens veelal echt slechtziend is. En niet alleen het zicht geef je dan terug, maar ook een “leven” doordat deze  mensen dan weer zelfstandig functioneren krijgen zij hun vrijheid terug. Hier kan ik de passie voor mijn vak helemaal in kwijt,” aldus Judith.

Contactlenscentrum WFG  werkt niet merk-gebonden. Dat houdt in dat we voor elk oog een vrije keuze hebben voor een geschikte contactlens. Na een uitgebreide screening van het oog en de anamnese, kunnen wij echt een advies op maat geven. Bij de anamnese wordt gevraagd wat de wensen zijn, hoe de algehele gezondheid is en wat de dagelijkse omstandigheden e.d. zijn. Daar kan op ingespeeld worden door de optometrist. Er is tevens de optie om middels een proefperiode verschillende lenzen uit te testen.

20 jaar Contactlenscentrum-WFG

Op 1 februari 2004 heeft Judith Haring de contactlenzenpraktijk van de oogartsen over genomen. Zij heeft hierbij onder haar eigen noemer Contactlenscentrum-WFG het werk als zelfstandige voortgezet. De nauwe contractuele samenwerking met de oogheelkunde is in stand gehouden. Tot 2015 was de praktijk gevestigd in het ziekenhuis op de poli oogheelkunde.

Vanwege de wil van uitbreiding is  Contactlenscentrum-WFG in 2015 verhuisd van de poli oogheelkunde naar de overkant van de straat naar de Maelsonstaete op Maelsonstraat 26.

Daar kwam de ruimte vrij voor het doen van steeds meer en uitgebreidere oogcontroles in de vorm van optometrisch onderzoek. Bij een optometrisch onderzoek wordt de gezondheid van het oog gecontroleerd en beoordeeld. Je kunt hierbij denken aan onderzoek naar Staar, hoge oogdruk, Glaucoom, Macula degeneratie, slijtage van het netvlies, Diabetes, hoornvlies aandoeningen als Keratoconus en meer. Met de aanschaf van een OCT scan kon er vanaf dat moment een goed beeld worden verkregen betreffende de gezondheid van de binnenkant van het oog. Met de OCT bekijken we het netvlies, de oogzenuw en het glasvocht. De OCT scan maakt als het ware een echo beeld van de binnenkant van het oog  en tevens een fundusfoto van het netvlies. De voorkant van het oog: het hoornvlies, voorste oogkamer en iris wordt bekeken en gefotografeerd m.b.v. de spleetlamp camera. Ook daar kunnen we een echo foto ,maken met de OCT scan.  Gezamenlijk met de oogsterkte meting geeft dit een volledig beeld over de gezondheid van het oog. Iedereen krijgt daarover passend open en eerlijk advies en uitleg. Door de korte lijnen met de oogheelkunde in het ziekenhuis kunnen klanten ook gericht en snel verwezen worden. Dat biedt een groot voordeel gezien de normaliter langere wachttijden voor de oogarts. Door samenwerking met medisch platform Ksyos worden deze onderzoeken ook deels of geheel vergoed door de verzekering. Tevens doen wij CBR keuringen.

Feest bij Contactlenscentrum WFG

Wij willen onze klanten uiteraard graag bedanken en daarom staat er een leuke attentie klaar voor iedereen die deze maand Contactlenscentrum-WFG bezoekt. Tevens hebben wij een prijsvraag: In de praktijk staat een grote pot met contactlenzen. Raad jij het aantal lenzen, dan maak je kans op een set vormstabiele lenzen die je draagt, een set zachte lenzen die je draagt of een ander cadeau. Dit wordt mogelijk gemaakt mede door de  samenwerking met onze leveranciers Johnson & Johnson, Bausch & Lomb, Cooper Vision, Menicon,  Alcon en anderen. Iedereen is welkom om te komen raden hoeveel lenzen in de pot zitten.

Raad je lens bij Contactlenscentrum WFG
Raad hoeveel lenzen in de pot zitten bij Contactlenscentrum WFG