Maandlenzen met leesdeel en cilinder.

Na lang wachten is de mooie aanvulling op de maandlenzen dan eindelijk daar: de maandlens met cilinder en leesdeel: de Multifocal Toric maandlens. Deze lenzen zijn voor veel 40-pluseers geschikt en geven goed zicht voor de verte en voor het lezen , net als bij een varifocus bril. Er zijn 2 nieuwkomers in de lenzenwereld.

Ultra Toric Multifocal en Biofinity Toric Multifocal

Als eerste De Ultra Toric multifocal: een silicone hydrogel maandlens van Bausch& Lomb die het heel goed doet in droge omstandigheden, zoals bij veel pc werk en airco. Deze lenzen hebben een “moistureseal”technologie waardoor het vocht in de lens na 16 uur dragen nog steeds aanwezig is. langdurig goed zicht en comfort dus en nu ook voor de mensen die een cilinder nodig hebben. De lens geeft door het specifieke design een goede stabilisatie zodat het zicht zowel in de verte als dichtbij stabiel blijft. Wil je deze lens testen , neem dan contact met ons op.

De andere nieuwkomer is de silicone hydrogel maandlens van Cooper Vision: de Boifinity Mutlifocal Toric. Het Biofinity heeft zich al uitgebreid bewezen in de gewone maandlenzen met alleen spherische sterktes of met het multifocale programma van deze comfortabele maandlenzen. De multifocus lens geeft een goed zicht in de verte omdat het dominante oog een groot verte deel in de lens heeft wat uitwaaiert naar een ondersteunend leesdeel in de buitenkant van de lens. Het andere oog heeft een ultiem goed leesvermogen, omdat daar dan een groot leesdeel in zit wat weer uitwaaiert naar de verte sterkte. Een ideaal systeem, omdat zo met het zicht van beide ogen meer diepte bereik in het dichtbij gebied kan komen. Wil je deze lens komen testen, neem dan contact met ons op.

Kom testen als je durft….

Heb je interesse gekregen n.a.v. deze Blog, neem contact op voor info en wij nodigen je graag uit voor een test met een van deze nieuwkomers.