Bijziendheid tegen gaan met een nieuwe daglens MiSight

Een zachte daglens met ActivControl® technologie ontwikkeld om progressieve bijziendheid te remmen. Een frisse basis voor kinderen om op gezonde wijze de groei

Voor wie is deze lens bestemd?
Deze lens is ontwikkeld kinderen met een indicatie voor toename in bijziendheid. Bijziendheid op zich is niet gevaarlijk,maar kan vooral bij kinderen in de groei tussen de 6 en 17 jaar erg toenemen. Hoge bijziendheid leidt op latere leeftijd regelmatig tot ernstige oogproblemen zoals staar, glaucoom en netvliesloslating.

MiSight® daglenzen zijn ontwikkeld om de groei van het oog bij kinderen zo veel mogelijk af te remmen. MiSight-lenzen Contactlenscentrum wfg Hoorn NHHiermee bereiken we dan dat een min-sterkte stabiel kan blijven of veel minder snel verergerd t.o.v. een bril. Dit heet myopie management. Een Myopie Management Expert kan je goed adviseren welke behandeling het beste is voor jouw kind. Tevens kan  er goed in de gaten worden gehouden hoeveel de groei  geremd is. Het voordeel van MiSight® daglenzen is dat het een daglens is: elke dag pak je een nieuwe frisse lens. Daardoor kunnen de lenzen niet erg vuil worden, blijft het comfort van de lenzen tijdens het dragen optimaal. Het is een heel gezonde manier voor het oog om lenzen te dragen omdat ook de toevoer van zuurstof optimaal blijft bij elke dag frisse lenzen..  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 7 jaar oud.

Hoe werkt het?
Als je bijziend bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Dit slechtere zicht in de verte komt omdat je oog qua lengte te lang  groeit. Hoe langer je oog groeit, hoe meer min-sterkte je nodig hebt. Ook neemt het risico op  oogaandoeningen zoals netvliesloslating, staar en glaucoom toe. Vooral bij kinderen in de groei gaat de sterkte soms  snel achteruit.

Het unieke ontwerp van MiSight® 1 day heeft speciale behandelzones met ActivControl® technologie. In de contactlens zijn speciale ringen aangebracht waardoor de verergering van de bijziendheid actief wordt geremd én je tegelijkertijd scherp zicht hebt ongeacht de pupilgrootte en de passing en beweging van de lens.

Gebruik
MiSight® 1 day is een daglens wat inhoudt dat je elke dag een schone frisse lens in zet, die je in de avond weer weggooit. Om de therapie met deze lenzen een zo goed mogelijk resltaat te laten krijgen, is het belangrijk dat de lenzen in elk geval 6 liefst 7 dagen per week gedragen worden. gedurende 10 uur per dag.

Aanmeting:

Allereerst worden de ogen gemeten m.b.v. een druppelmeting. De ogen worden ingedruppeld zodat het oog niet meer kan instellen op de afstand waarop je kijkt. Allen zo kun je een goede accurate meting doen zonder invloeden van buitenaf. Met dit uitgangspunt worden de lenzen berekend in sterkte en wordt de behandeling gestart. Elke 3 maanden is er een controle betreffende het zicht met de lenzen, de sterkte meting en wordt er gekeken naar de passing en gezondheid van de ogen. Elk jaar wordt de druppelmeting herhaalt om weer objectief, zonder de invloeden van buitenaf, te kunnen meten. Dan kan worden gekeken wat de groei van het oog is geweest gedurende dat jaar.

Met de MiSight kan in elk geval een reductie van groei van 50 % te weeg gebracht worden. Het beste resultaat is ook als omgevingsfactoren kunnen meehelpen. Advies hierin is om kinderen minimaal 2 uur per dag buiten te laten zijn en  maximaal 30 minuten achtereen op een pc, tablet of telefoon te laten kijken.

Wilt u meer info neem dan contact met ons op.