Contactlenscentrum-WFG binnenkort in uitzending van RTL 4

Woensdag 13 januari komt RTL 4 opnames maken voor het programma Mijn leven, Mijn gezondheid!

Hierin wordt ik geïnterviewd en zal ik vertellen hoe belangrijk het is om als je aan het dragen van contactlenzen begint, een goed en gedegen onderzoek te laten doen door een Optometrist. In een uitgebreide optometrische screening en anamnese die wordt afgenomen tijdens zo’n onderzoek, kan dan m.b.v. de meetgegevens van de ogen een goed advies gegeven worden over welk type contactlens en vloeistof het best past bij uw ogen.

Ook nacontroles op regelmatige basis is een must. Hiermee kan immers een goede gezondheid van het oog bij het dragen van contactlenzen gewaarborgd worden. Ik zal tijdens dit programma ook benadrukken dat goede hygiëne bij het dragen van lenzen belangrijk is om ontstekingen en allergie reacties te voorkomen.

Omdat veel mensen toch “makkelijk” met hun lenzen omgaan, werd ik getriggerd om deel te nemen aan het programma om zo op een breed vlak voorlichting te kunnen geven. Tevens zal ik één en ander vertellen over het dragen van lenzen in het algemeen en de verschillende soorten lenzen, alsmede een stukje over het dragen van lenzen op medische indicatie.

Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld lenzen bij oogaandoeningen als keratoconus, lenzen na een hoornvliestransplantatie of na een trauma aan het oog.

Eind januari zal de aflevering van Mijn gezondheid, mijn  leven uitgezonden worden en dat zal dan ook op de site te zien zijn!!