De nieuwe multifocale daglens: 1 day Moist van J&J

De nieuwe daglens voor de 40 plussers onder ons: de 1 day moist multifocal.

Ik heb het genoegen gehad om als een van de eerste van Nederland uitgebreid te testen met de nieuwe daglens van J&J: de 1 day Moist for presbyopia. Als je 40 jaar bent geweest, kan het zijn dat zo langzaam aan het lezen wat lastiger gaat en dat je op een leescorrectie af stevent. Uiteraard wil je dat als lensdrager niet oplossen met een leesbril en dat is ook niet nodig!

Het kan nl. in de lens gemaakt worden, een multifocale lens die een correctie heeft voor de verte alsmede voor het lezen. De 1-day Moist for presbypia is daarin de nieuwste ontwikkeling. Vernieuwend is dat deze lens, die je dagelijks vernieuwd, rekening houdt met je leeftijd en pupil- grootte die past bij die leeftijd. Voordeel hiervan is dat je altijd een optimale scherptediepte hebt; een vroege veertiger heeft nu eenmaal een grotere pupil van een late vijftiger. Juist doordat de lens rekening houdt met de pupil diameter, verkrijgt de lensdrager met deze lens een betere gezichtsscherpte voor het lezen in een boek en op de tussenafstand bij bijv werken op een computer. Ook de verte sterkte geeft een scherp beeld en het draagcomfort is verbeterd door het nieuwe lensdesign en het materiaal van de lens, wat de traanfilm goed opneemt en vasthoudt. Daardoor kan deze lens zelfs door mensen met wat droge ogen goed verdragen worden.
Kortom een welkome toevoeging aan het bestaande lensprogramma, een fris systeem met lenzen die je dagelijks verwisseld met een goed zicht voor veraf en nabij.

Als je interesse hebt in deze lens, maak dan een afspraak op het spreekuur.