Ga min-sterkte tegen bij je kind: oogmeetweken in oktober

Wist je dat al een kwart van de 13-jarigen in Nederland bijziend is?¹ Bijziendheid bij jongeren is in de afgelopen jaren zo sterk toegenomen dat we inmiddels van een epidemie spreken. Één van de oorzaken van deze explosieve groei is de levensstijl van kinderen: bijna hun hele (sociale) leven gaat via hun telefoon of tablet. Whatsappen, snapchatten, instagrammen, tik-tokken, gamen, vlogs kijken – en steeds minder buiten spelen. Dat gaat ten koste van hun ooggezondheid. Maar kinderen hebben hun ogen nog hun hele leven nodig. Tijdens de oog check weken controleren wij de min- sterkte van je kind, geven wij advies hoe je min-sterkte vorming kunt verminderen. Een van de adviezen blijft de 20-20-2 regel: Niet langer dan 20 minutenop een telefoon of tablet kijken, dan eerst 20
seconden het ooglaten ontspannen en even voor 20 seconden in te verte kijken en niet langer dan 2 uur op een telefoon of tablet kijken.
Laat je zoon of dochter minimaal 2 uur per dag buiten spelen, ook bij pubers in de groei blijft dit belangrijk! Stimuleer het buiten sporten, meer op de fiets gaan of andere buitenactiviteiten. Direct daglicht wat het oog bereikt, remt de groei van het oog en dat maakt dit een belangrijke leefregel.
Er zijn nu contactlenzen die speciaal ontwikkeld zijn om de minsterkte vorming tegen te gaan bij kinderen. De MiSight lens is als “daglens”een ged voorbeeld hiervan. MiSight is een lens die je dagelijks vervangt. Deze lens gaat groei van het oog tegen en gaat dus achteruit gaan in sterkte tegen.
Wil je meer informatie, kijk verder op de website of mail ons.
Maak nu alvast een afspraak via https://www.contactlenscentrum-wfg.nl/ of bel 0229-266277