Nieuwe maandlens: de Acuvue VITA lens

De Acuvue Vita; de maandlens voor betrouwbaar en optimaal comfort.

De Acuvue Vita lens  is een maandlens met een revolutionaire nieuwe ontwikkeling in lens-materiaal.

Steeds meer werken wij allemaal in droge ruimtes, veelal met computers in airco ruimtes e.d. Onderzoek heeft bewezen dat we bij het werken met een pc veel minder knipperen dan we eigenlijk zouden moeten doen. Het gevolg hiervan is dat men steeds meer en sneller een droog gevoel kan ervaren in de ogen, m.n. tijdens het dragen van contactlenzen. Zeker in de avond kan dat optreden na een lange dag computerwerk. Maar ook bij mensen die van nature droge ogen hebben. Welke contactlens drager herkent dit niet?

Gelukkig staat de industrie niet stil qua ontwikkeling in de zoektocht naar oplossingen hierin.  Zo heeft J&J nu de Acuvue Vita-lens ontwikkeld. Met de komst van deze nieuwe Acuvue Vita maandlens wordt een mogelijkheid geboden om lensdragers in aanmerking te laten komen voor het comfortabel dragen van contactlenzen.

De Acuvue Vita heeft een optimale hydratatie. Een maximum aan bevochtigingsmiddel wat is toegevoegd aan het silicone-hydrogel-materiaal, zorgt voor dit goede resultaat.  De Acuvue Vita heeft een  optimale concentratie en verdeling van nuttige lipiden (vetjes). Hierdoor blijft de lens gedurende de gehele maand een betrouwbaar en superieur comfort bieden. Er is veel minder uitdroging van de lens tijdens het dragen. Dit doordat de vetten vanuit de traan in de lens worden opgenomen. Positief is dat het vocht de lens veel minder verlaat. De lens blijft lang comfortabel aanvoelen. Daarbij heeft deze maandlens, net als de Oasys-lijn van J&J, een klasse 1 UV-filter. Uw ogen zijn optimaal beschermd tegen de schadelijke straling tijdens het dragen van de VITA-lens.

Maandag, 12 september is er een uitgebreide update gedaan door J&J betreffende deze lens en zijn voordelen tot de andere maandlenzen. Een update betreffende materiaal, werking van het materiaal en de bijbehorende vloeistoffen die het dragen tot een succes maken. En Contactlenscentrum-WFG in Hoorn is nu, als een van de eerste praktijken in Nederland, met een uitgebreide test bezig en vraagt hiervoor lensdragers die deze mooie lens willen gaan ervaren. Vraag ernaar in de praktijk of mail en maak een afspraak voor uw ervaring met Acuvue Vita, de nieuwe beleving van de contactlens van de toekomst.