OVN Congres 2015; nuttige info over oogzorg en contactlenzen

Het OVN congres vond plaats in Den Bosch op 7 en 8 februari.

Dit is een congres voor optometristen, waaraan Judith haring van Contactlenscentrum-WFG heeft deelgenomen. Veel oogheelkundige aspecten kwamen aan bod.OVN-congres-2015-resultaten-2

Het was een gevarieerd programma om kennis bij te spijkeren betreffende netvlies operaties, glasvocht operaties en hoornvliesoperaties.  Hierop volgde een aantal lezingen over Macula Degeneratie en andere netvlies aandoeningen.

Tevens kwamen de medische contactlenzen uitgebreid aan bod met hierbij indicaties als keratoconus, lenzen na een  hoornvliestransplantatie,en/of lenzen na een trauma.
Hierin waren ook de specials meegenomen met bijzondere sterkte voor lenzen. Een interactieve lezing waarbij wij als optometristen een hoop vragen konden beantwoorden betrof het rode oog.

We zijn hierin weer op scherp gezet qua onderzoek, anamnese en beoordeling; is de oorzaak een allergie, een infectie of ontsteking en de begeleiding hiervan. “In between” lezingen konden leveranciers hun nieuwste producten en ontwikkelingen presenteren.

Kortom een nuttig, informatief en interactief  congres.