Silicone Hydrogel daglenzen

Onlangs heeft Cooper Vision een avond in Amsterdam gehouden waarin professor Nathan Ephram uit Australië een update heeft gegeven over het gebruik van daglenzen en de grote voordelen die eraan hangen, zeker als het gaat om de Silicone Hydrogel daglenzen.

Uit onderzoeken is gebleken dat door het dragen van Silicone Hydrogel daglenzen de ogen veel witter zijn en blijven dan bij het dragen van de oudere Hydrogel maandlenzen e.d.  Er is natuurlijk ook een veel frissere basis met elke dag een schone nieuwe lens.

Er komen gemiddeld 12 keer minder complicaties voor met daglenzen t.o.v. de reguliere maandlenzen. De zuurstof toevoer naar het oog is bij de SIH- daglens optimaal, vandaar dat het oog ook mooi wit blijft.  Door de modulus van het Silicone Hydrogel is deze lens ook goed te hanteren.

Voor de 40 plussers onder ons: Er komt nu van Johnson een nieuwe daglens uit in Silicone Hydrogel  met ook een leesdeel.

Deze nieuwe lens is gefabriceerd volgens een geheel nieuw concept, waarbij zelf met het lenzen rekening wordt gehouden met de pupil grootte. Er zijn veelbelovende berichten uit Amerika en vanaf 16 november start Contactlenscentrum WFG de testperiode met deze daglenzen. Als u interesse heeft kunt u mailen naar info@contactlenscentrum-wfg.nl.