Zoek je contactlenslens.

Wil jij graag lenzen gaan dragen? Of draag je al contactlenzen, maar ben je niet tevreden over het comfort van je huidige lenzen? Hoe besluit je dan welke lens je wilt gaan dragen?

Tegenwoordig is er veel diversiteit op het gebied van contactlenzen. Vormstabiele( harde) contactlenzen, zachte lenzen in de vorm van half-jaarlenzen, maandlenzen, 2-weekslenzen, 1-weeklenzen en 1-dagslenzen.

Maar hoe weet je nu wat bij jou ogen het beste past?

Zomaar een lens uit het schap pakken bij een drogist brengt risico’s met zich mee. Net als het online bestellen bij een discounter, zonder onderzoek. Je weet dan immers niet welke maat je moet hebben en welk materiaal lens dan geschikt is voor jouw ogen. Ook je sterkte kan je parten spelen als je klakkeloos je bril sterkte aanhoudt.

Het aanmeten van contactlenzen is en blijft specialistenwerk.

Zie jij door de bomen het bos? Wij wel! Als b\je bij Contactlenscentrum-WFG een afspraak maakt, doen we onderzoek naar de gezondheid van jouw ogen. We bekijken daarbij je hoornvlies, je oogwit ( Conjunctiva), de binnenkant van je oogleden, de kwaliteit en hoeveelheid tranen die je hebt en of er veranderingen in oogstructuren zijn waar we rekening mee moeten houden. Ook kijken we naar functies als hoe goed knipper je eigenlijk? Sluiten je ogen of is er maar een “halve ” knipperslag waardoor het oog minder goed bevochtigd wordt? We maken daarbij foto’s van het oog, zodat we in de toekomst kunnen blijven monitoren of he oogconditie goed blijft tijdens het dragen van contactlenzen.

Bomen bos, Contactlenscentrum-WFG Hoorn

Zie jij door de bomen het bos bij de speurtocht naar jouw ideale lens?

Na het doen van de oog screening vragen we naar je hobby’s , dagelijkse omstandigheden, allergieën, medicatie en dergelijke. Dat alles geeft ons informatie in hoeverre bijvoorbeeld een droog oog kan ontstaan, ogen jeukende ogen. Dit zijn aspecten waar we rekening mee houden bij de keuze van de contactlens. Dit alles doen we uiteraard samen in overleg, want jouw wensen pakket staat centraal daarin. Tot slot meten we de sterkte die de ogen nodig hebben om scherp te zien. Deze sterkte kan anders worden in een contactlens ten opzichte van de brilsterkte. Dat komt omdat je met de bril de correctie een stukje van je ogen afstaat en met een contactlens corrigeer je direct op het oog. Dit stukje afstand verschil, geeft een verschil in sterkte.

Dus, jouw ogen zijn gescreend, de sterkte gemeten, jouw dagelijkse omstandigheden zijn genoteerd en jouw wensen pakket is uitgesproken. Wij geven dan advies over welk lenstype, welk materiaal en welke sterkte het beste past bij jouw ogen. We starten met een uitgebreide instructie over het gebruik van contactlenzen en leggen de “do’s en dont’s” uit. En dan begint jouw “carrière” als succesvolle lensdrager.

Zoals je hier leest komen er meer dingen bij kijken dan zomaar een order via internet of het kopen bij een drogist. Het gevaar in die gevallen is dat je een niet goed passende lens draagt. Dat wil niet direct zeggen dat het per definitie niet goed verdragen wordt. Maar wel dat het de gezondheid van je ogen kan aantasten. Bij een niet goed passende zachte contactlens die uitdroogt op het oog, is het gevaar van hypoxie (zuurstof te kort bij het oog). Het hoornvlies is het venster naar onze buitenwereld en daar zitten geen bloedvaatjes die het oog ter plekke van zuurstof voorzien. De bloedvaatjes zitten wel in het bindweefsel op het oogwit en die gaan het hoornvlies ingroeien bij zuurstof gebrek bij een niet goed passende zachte contactlens. Daarmee wordt dus de gezondheid van het oog aangetast.

Gedegen onderzoek bij en voor het dragen van contactlenzen is een must, alsmede de nacontroles op regelmatige basis. Zo blijft een oog optimaal gezond en goed functioneren, omdat je dan wel de goedpassende contactlens draagt. Heb je vragen over dit relaas, mail ons op info@contactlenscentrum-wfg.nl